Хотел Евридика Девин
РЕЛАКС ЗОНА


Хотел Евридика Девин

Елегантен център за релаксация, разположен панорамно на четвъртия етаж на хотела с прекрасен изглед към центъра на Девин и Родопите

Хотелът разполага с релакс център, който Ви предлага басейн с минерална вода, джаузи, масажи, финландска сауна, парна баня, тангентор, шоков душ, зони за релакс. За водните процедури в центъра за релаксация на хотела се използва Беденска минерална вода, която е една от най-лековитите минерални води в България.

Басейн с минерална вода

Благодарение на състава и температурата на минералната вода, при питейно балнеолечение, тя повлиява положително на следните заболявания:

  • Стомашно-чревни заболявания -хронични гастрити, гастродуоденит, ентероколити, язвена болест  
  • Жлъчно-чернодробни заболявания - жлъчно-каменна болест, хронични холецистити, холангити, холангиохепатити, хронични хепатити, дискинезии на жлъчните пътища
  • Бъбречно-урологични заболявания - хронични пиелонефрити , хронични цистити, нефролитиаза,уролитиазаФинландска сауна

Не случайно много от северните народи я имат даже в домовете си. Ползването на сауна има научно доказани и документирани над 50 ползи за нашите здраве и красота. Финландците имат две народни поговорки свързани със сауната – “Сауната е болницата на бедняка”, втората, която е категорична “Ако сауна или водка не могат да те излекуват- мъртъв си!”. Честите посещения на сауна са идеалното средство против стрес, незаменимо за пречистване на организма от токсини. След сауната може да се извърши процедура със студен душ (ще го откриете в съседното помещение, непосредствено до сауната). Смяната на топли и студени процедури стимулира жизнените функции на организма, повишава съпротивителните му способности, регулира кръвното налягане и подобрява сърдечната дейност.
Зони за релакс

Ако след като сте си починали във водата, искате за малко да си починете от водата, можете да се настаните удобно, да прелистите социалните мрежи на таблета си (Wi-Fi на територията на хотела е безплатен) или да си изберете масаж. За тази цел ние сме обособили в нашия СПА център зона за релакс.

Зоната за релакс е предназначена за спокоен отдих и медитация. Тя е най-подходящото място да оцените доколко вашия ум и душа са се пречистили след процедурите и да се настроите на позитивна вълна.
Парна баня

Произхожда от римските терми. Синергията на водата и топлината. Едновременно въздействие на тялото с топлина и влажност (парата може да съдържа и билкови екстракти), стимулира циркулацията на течности в организма и най-пълно и леко почиства кожата. Така се усъществява и мека инхалация на белите дробове и дихателните пътища. Отпускат се мускулите, сухожилията, премахва се болката в ставите. Напрежението и стресът си отиват. И не на последно място, парната баня е незаменим помощник в борбата с излишните килограми.
Тангентор

Тангенторът представлява специална вана за хидротерапия (водолечение), извършвана с подводен струен масаж. Използва се много често за тонизиране на мускулатурата и възстановяване след травми, особено при спортисти. Терапията съчетава успешно въздействието на масажа и водата, особено ако тя е минерална. Тангенторът е и най-често прилаганият вид хидромасаж в практиката. Струята вода се подава от помпа, която засмуква част от водата във ваната и чрез специален маркуч с накрайник терапевта я насочва към проблемната част от тялото. Така се съчетава релаксиращия ефект от топлината на водата и тонизиращия ефект на водната струя, използвана за масаж. Тангенторът позволява безболезнен, но същевременно дълбок масаж на тъканите, върху които се оказва пряко въздействие. Това от своя страна го прави много по-ефективен като възстановителна процедура.
Шоков душ

Леденото ведро има благотворно действие върху цялото тяло. То определено повишава тонуса, вдига адреналина, помага ви да се калите. Вярно е също, че малцина се престрашават да го използват.
Рязкото охлаждане след като човек е бил в парната баня или сауната не е най-приятното усещане – в първите секунди. Веднага след това чувствате как блаженство, свежест и енергия се разливат по цялото ви тяло.
Струва си да опитате. Отпуснете се и се освежете в минералния басейн и сауната, а след това с ледено ведро в нашия спа център.
Джакузи с топла минерална вода

Вече може да се наслаждавате на минералната вода на чист въздух и през зимните месеци в нашето ново външно джакузи.

Насладете се на прекрасно изживяване в джакузитo, с което разполага хотел Астрея Делукс. То е идеално място за релакс преди или след СПА процедура. Джакузито е съвършеното съчетание на невероятното удоволствие, което осигурява хидромасажът.
Масажи

Хотелът разполага и с масажно студио,в което може да се насладите както на релаксиращ масаж,така и на лечебен масаж.Може да запазите своя час за масаж на рецепция.